Köpeklerde dışkı Yeme


Köpeklerde dışkı yeme davranışı kedilere nazaran daha fazla görülür. Dışkı yeme davranışı köpeğin kendi dışkısını yemesi yanında başka hayvanların dışkısını yemesi şeklinde de görülebilir. Hayvan sahipleri ilk etapta köpeğin ağzının koktuğundan şikayet ederler, çoğu zaman köpek dışkısını yerken fark edemeyebilirler. Çoğu köpek sahibi böyle bir durumla karşılaştığında aşırı tepki vererek bu davranışın devam etmesini tetikleyebilir böyle bir durumda yapılacak en önemli şey olaya aşırı bir tepki verip hayvanı korkutmadan sakinlikle olayın çözümüne gitmek olacaktır. Bunun için bu problemin neden kaynaklandığını bilmek gerekiyor, kısaca açıklayacak olursak:
  1.  Yeni doğum yapmış anne köpekler yavrularını yalayarak onların dışkılarını yerler bu davranış hem tam sindirilmeyen proteinleri geri kazanmak hem de çevredeki düşmanlara iz bırakmamak anlamını taşıyan normal bir davranıştır. Fakat yavrular annelerini taklit ederek bu davranışı sürdürebilir.
  2. Bazı sindirim sistemi problemleri besinlerin tam sindirilmemesine sebep bu tarz dışkılar besin değerini koruduğu için köpek bu dışkıyı tekrar yemek isteyebilir.
  3. Yetersiz beslenen köpekler dışkılarını yeme davranışı gösterirler.
  4. Fazla gezinemeyen ve sürekli kapalı kalan veya kısa bağlanan köpekler stres sebebiyle dışkılarını yerler Bu tarz köpeklerin sıklıkla dolaştırılması sorunun çözülmesine yardımcı olur. Veya bu köpekler bulunduğu ortamı temizlemek adına bu yola başvurabilirler.
  5. Özellikle yavrular tuvalet eğitimi alırken sahibi tarafından azarlanırsa dışkıyı biran önce ortadan kaldırmak ve azar işitmemek adına bu davranışı sergileyebilir. Bu davranış pet-shoplardan alınan köpeklerde sık rastlanılan bir davranıştır.

Dışkı yeme davranışıyla karşılaşıldığında yapılması gereken ilk iş öncelikle sakin olmak ve köpeği korkutmamaktır. Dışkının köpeğinizin önünde uzun süre kalmasına izin vermeyin ve dışkısını sürekli temizleyin. Bu tarz davranışı gösteren köpeğinizle biraz daha fazla zaman geçirmeye çalışın köpeğinizi daha çok dolaştırmaya çıkarın köpekler yemek yedikten 1-2 saat sonra dışkısını yapar bu yüzden yemekten 1-2 saat sonra çok fazla koşturmayacak şekilde onu yürüyüşe çıkartıp dışkısını dışarı yapmasını sağlayabilirsiniz, dışkısını dışarı yaptığında köpeğinizi ödüllendirin ayrıca dışkısını bir poşetle alıp çevreyi kirletmemeye özen gösterin. Dışkısını inceletmek için veteriner hekiminize başvurun. Eğer bu uygulamalar bir netice vermediyse dışkıyı acılatarak tadını bozan ilaçlar kullanarak bu davranışı ortadan kaldırabilirsiniz.

Bize Ulaşın



Krokiyi büyük görüntülemek için lütfen üzerine tıklayınız.

Bizi Arayın

(0 224) 234 45 77(0 535) 454 75 03
Kükürtlü Mah. Zübeyde Hanım Cad. Kent Apt. No:24/1A Osmangazi - Bursa
info@catishdogish.com